Wandel je rijk!

Lianne van de instagrampagina FoodDo Lifestyle schreef een mooie blog over het positieve effect van wandelen op haar leven en hoe de December Wandel Challenge hierin een fijne bijdrage gaat geven. Ben jij ook op zoek naar een uitdaging? Een fijne stok achter de deur om lekker in beweging te komen in december? De voordelen van wandelen te ervaren?

Meld je dan nu aan en wandel met ons mee!

We gaan het samen doen!

Decemer staat, naast alle december gezelligheid, in het teken van de wandelchallenge van Bijt Wijs. Een mooie aanvulling op deze periode. Ik heb hem aangeschaft en kan niet wachten ermee te starten. Niks beter dan een gemotiveerde groep die elkaar aanmoedig door te gaan. Bewezen effectief op positief resultaat behalen. 

Geen excuus om niet te gaan wandelen

Mijn eigen voornemen is dat ik het ten allen tijden in ga plannen en echt streef alle dagen af te kunnen gaan vinken. Genoeg excuses te bedenken hoor. Ik ben moeder van twee dochters en mijn partner werkt in onregelmatige diensten. En toch denk ik dat een wandeling altijd ingepland zou kunnen worden. Hoop hiermee ook jou te stimuleren om echt ruimte vrij te maken om gewoon te doen in plaats van heroverwegen. Als jij jezelf hierin herkent, go for it.

De titel wandel je rijk is niet voor niets. Want wandelen maakt je rijk. Er zitten zoveel voordelen aan wandelen vast. Het helpt je jouw hoofd leeg te maken, het stimuleert je algehele fysieke welzijn en extra zuurstof komt ten goede van de hersenactiviteit en de doorbloeding van jouw lichaam.

In deze blog wil ik nog wat extra focus leggen op de invloed van wandelen op een eventueel lopend afvalproces.


Wandelen en je vetverbranding

Na gemiddeld 20-30 minuten stevig doorwandelen komt het lichaam in het vetverbrandingsproces. Korter dan die 20 minuten ben je zeker wel actief, maak jij jouw hoofd leeg en krijgt het lichaam extra zuurstof. Het is niet nodig om dus elke dag per se 20 minuten of langer te lopen. Echter, probeer wel 1-2 keer per week langer dan die 20 minuten te wandelen. Dit ga je echt merken op de weegschaal. En zo niet op de weegschaal, zul je het merken aan je kleding.

Ben je op zoek naar een stok achter de deur? Doe dan mee aan de challenge!

Locatie van je wandeling

Een onverharde ondergrond en hellingen verhogen de intensiteit van een wandeling. Een goede strandwandeling op het mulle zand en door de duinen is een voorbeeld van een goede intensieve wandeling waarbij je ongetwijfeld meer kcal verbrand dan een wandeling door de woonwijk.


Wees een actieve wandelaar

Span je spieren aan, loop goed recht, zet stevige passen en zwiep je armen stevig mee met de wandeling. Een actieve wandelaar verbrand meer kcal dan een slenteraar.

Probeer eens een interval tijdens een wandeling. Dit hoeft niet per se met hardlopen. Snel lopen met langzamer wandelen afwisselen is een goede training. Als je zwaarder gaat ademen mag jij jezelf zeker een actieve wandelaar noemen. In de wandelchallenge worden rustige wandelingen afgewisseld met stevig doorwandelen.


Tijdstip van je wandeling

Een wandeling na het eten stimuleert de spijsvertering. Jouw lichaam is dan nog actief aan het verbranden en kan de voeding direct gebruiken voor die wandeling. Sowieso kan een standaard wandeling na het avondeten ervoor zorgen dat het min of meer een gewoonte kan worden.

Neem een flesje water mee en blijf jezelf hydrateren onderweg. 


Laat je niet verleiden

Neem je jezelf voor een langere wandeling te maken? Zorg ervoor dat je een klein rugzakje meedraagt met eten en drinken voor een korte pitstop onderweg. Dat ene koffietentje met die lekkere vlaai loop je daardoor makkelijker voorbij. En je moet gemiddeld 2 uur flink doorstappen om dit te verbranden. Zonde dus als je die dag op je calorie-inname wil letten. Oh en, extra gewicht meedragen op je rug betekent ook extra weerstand en dus snellere verbranding van calorieën.

Met al deze voordelen doe ik de December Wandel Challenge dus heel graag mee! Wandel je ook met ons mee? Meld je dan aan voor de wandel challenge. Laten we het samen gaan doen!

Als je mijn wandeluitdaging wilt volgen, volg mij dan op @fooddo.lifestyle


Liefs, Lianne (nog een wandelnoob)

Verder lezen