Uit het receptenboek: Kip Ketjap Salade

NU LIVE: Het receptenboek voor de lunch!

De lunch is een maaltijd die vaak een beetje ondergeschoven wordt. De standaard boterhammen met kaas of het even halen van een snelle (ongezonde) hap in de kantine is vaak de orde van de dag. Weet dat dit niet zo hoeft te zijn. Met dit recepten e-book geef ik je veel recepten om lekker te lunchen, lang vol te zitten en jezelf rust te gunnen in de drukte van de (werk)dag.

Want, hoe lekker is het als je je lunch al gewoon bij je hebt? Dat je het de dag ervoor al klaarmaakte, zodat je op de dag zelf tijd bespaart en je gaat voor die gezonde keuze? Dat je kunt uitkijken naar de lunch omdat het echt lekker is? Dit receptenboek voor de lunch is de tool die je verder brengt!

Een van de recepten uit het receptenboek, de Kip Ketjap Salade, deel ik vandaag met je in deze blog!

Zie het als een lekker voorproefje! En, smaakt het naar meer? Bestel het receptenboek dan in de webshop!

Recept: Kip Ketjap Salade

Bereidingstijd: 20 minuten - Portie: 1 persoon

Ingrediënten:

50 gr Geraspte wortel

50 gr Ijsbergsla

1 Bosui

Kwart Komkommer

125 gr Champignons

120 gr Kipfilet

40 gr Volkoren spaghetti

1 teentje Knoflook

20 gr Ketjap manis

20 gr Chilisaus zonder suiker

2 gr Sesamzaadjes

Bereiding:

1. Kook de spaghetti gaar in zo’n 10 minuten. Giet de spaghetti af en spoel af met koud water, zodat we deze gelijk kunnen gebruiken.

2. Snijd de kipfilet in blokjes en breng (rauw) op smaak met wat zout en peper. Bak de stukjes goudbruin en gaar in een pan. 

3. Snijd ondertussen de champignons in stukjes (in kwartjes is het gemakkelijkst) en snijd de knoflook fijn. Bak deze beide mee met de kipstukjes. 

4. Wanneer de kip gaar is en de champignons lekker zacht, voeg je de ketjap samen met de chilisaus toe. Zorg ervoor dat de saus goed is verdeelt over de kip en champignons. Wanneer de saus goed is ingetrokken, bewaar je de kip met champignons en de saus even in een bakje zodat het wat kan afkoelen.

5. Nu gaan we de salade opbouwen. Snijd hiervoor de bosui in ringetjes en de komkommer in kleine blokjes. Doe de gekookte spaghetti, sla, wortel, komkommer en bosui in een schaal en meng het goed door.

6. Doe de salade in jouw lunchtrommel en top af met het kip-champignon mengsel. Voeg wat sesamzaadjes toe als finishing touch.


Per portie:

Kcal: 402 | Eiwit: 38,6 gr | Koolhydraten: 52 gr | Vet: 3,7 gr

Variatietip:

Vervang de kipfilet met vegetarische kipstukjes, tempeh of tofu.

Smaakt het naar meer? Wil je meer van dit soort lekkere, simpele en gezonde recepten voor de lunch? Check mijn nieuwste receptenboek met recepten voor de lunch!

Verder lezen