Review: Eet als een expert (boek)

Eet als een expert is een boek dat ik al vaker heb aanbevolen, in real life en op mijn social media accounts. Ik vind het een ontzettend waardevol boek om op een leuke, gemakkelijke manier meer te leren over gezonde voeding. Zoals op de voorkant van het boek staat: 'Een wetenschappelijk boek over het hoe, wat en waarom van gezond eten'. In deze blog lees je mijn review van Eet als een expert.

Waarom heb ik Eet als een expert gekocht?

Eet als een expert is een boek dat ik al een tijdje in mijn kast heb liggen. Ik las over Eet als een expert op de blog I'm a Foodie. Ik volgde deze blog al lang omdat zij goede wetenschappelijk onderbouwde stukken schrijven over voeding. Omdat ik zelf mensen adviseer over gezonde voeding, vind ik het belangrijk zelf goed up to date te zijn over de wetenschappelijke ontwikkelingen. Ik volgde de blog al een tijdje met veel plezier, en was vanzelfsprekend dan ook erg benieuwd naar hun boek. Ook las ik de review op de blog bij Marloes van Optima Vita waardoor mijn interesse nog meer gewekt was.

Toen ik zag dat I'm a Foodie ook nog een tweede boek had Eet als een atleet, begrijp je dat ik deze ook gelijk bestelde. Ik houd ontzettend van sporten, dus ook hierover wilde ik graag nog meer leren.

Wie zijn de schrijvers van Eet als een expert?

Eet als een expert is geschreven door 4 voedingsdeskundigen:

 • Gaby Herweijer (diëtist en gezondheidswetenschapper Voeding + Advies)
 • Jolien Klamer (sportdiëtist en gezondheidswetenschapper)
 • Marijke Berkenpas (klinisch diëtist en voedingswetenschapper VUmc - founder I'm a foodie)
 • Liesbeth Smit (voedingswetenschapper)

Wat leer je in Eet als een Expert?

Eet als een expert is een boek met ontzettend veel informatie over gezonde voeding, 171 pagina’s om precies te zijn. Alle informatie is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken. Dit klinkt alsof het een heel saai boek is, maar niets is minder waar. Het boek Eet als een expert is heel leuk geschreven en het leest heel gemakkelijk weg. Ook vind ik de lay-out van het boek super mooi. Er staan heel veel afbeeldingen in het boek. Alle wetenschappelijke informatie wordt op een gemakkelijke, begrijpbare manier weergegeven. Heel fijn.

Het boek Eet als een expert is overzichtelijk ingedeeld:

 • Uitleg wetenschappelijk onderzoek. (Nee, niet saai ;). Het wordt op een hele leuke en begrijpelijke manier uitgelegd hoe I’m a Foodie tot haar adviezen is gekomen)
 • Ontbijt
 • Lunch
 • Tussendoortjes
 • Drinken
 • Avondmaaltijd

De volgende topics kan je verwachten in Eet als een expert:

 • Feiten en fabels. Bijvoorbeeld over hoe gezond roomboter echt is, of je brood mag eten en of zoetstof nou echt zo ongezond voor je is.
 • Recepten.
 • Praktische informatie over wat je het beste wel en niet kunt eten en drinken. Dit met een goede onderbouwing zodat je het ook echt zelf leert.
 • 14 voorbeelddagmenu’s.

Waarom raad ik Eet als een expert aan?

Ik raad het boek Eet als een expert echt aan aan iedereen die meer wil leren over gezonde voeding. Het boek staat boordevol wetenschappelijk onderbouwingen waardoor je echt leert waarom iets nou wel of niet goed voor je is. I’m a Foodie is een groep met experts die wetenschappelijke kennis echt op een begrijpbare manier overbrengen.

Het boek is heel fijn geschreven. Ik houd van de schrijfstijl waarop de informatie wordt verteld. Je leest het niet weg als een wetenschappelijk boek, maar gewoon een boek waar je voor je lol uit leest. Bovendien zijn de bladzijden niet vol met enkel tekst, maar er staan hele duidelijke graphics bij die de stof goed uitleggen en ondersteunen.

Ook vind je veel inspiratie in het boek. De recepten zijn gemakkelijk te maken en een weerspiegeling van de kennis van het boek.

Wanneer moet je Eet als een expert kopen?

Wanneer past Eet als een expert bij jou? Als:

 • Je jouw gezondheid belangrijk vindt;
 • Je meer leren over gezonde voeding;
 • Feiten van fabels wil kunnen onderscheiden.

Eet als een expert leert je welke voedingsmiddelen gezond zijn, en welke je beter niet te vaak kunt eten. Informatie die ontzettend waardevol is als je goed voor je lichaam wil zorgen. En, omdat Eet als een expert een boek is, informatie waar je altijd op terug kunt vallen.

Wil je aan de slag met een persoonlijk voedingsplan? Zodat je de informatie van Eet als een expert echt op individueel niveau op jou afgestemd kan gebruiken? Ga aan de slag met een persoonlijk voedingsplan.

Liefs, Camella

Verder lezen