Recept: Indiase rode linzensoep

Deze Indiase rode linzensoep is super voedzaam, plantaardig en vol met eiwitten! Een gemakkelijk en snel (vegan) recept voor een goed vullende rode linzensoep op basis van rode linzen en tomaten. Heerlijk als lunch of bij het avondeten. Ik liet hem zien tijdens een what I eat in a day op mijn instagramkanaal @bijt.wijs omdat ik 'm zelf ontzettend graag eet! Probeer deze lekkere Indiase rode linzensoep eens uit! Eet smakelijk!

Onderstaand recept van de Indiase rode linzensoep is voor een pan soep voor 2 personen. Je kunt de kom soep die je eruit haalt per persoon als maaltijdsoep eten. Wil je het voor meer of minder personen maken, vermenigvuldig het recept dan :).

Ingrediënten Indiase rode linzensoep

- 225 gram Rode (split)linzen

- 1 blokje Groentebouillon

- 2 uien

- 2 teentjes knoflook

- 15 gram Gember

- 2 theelepels Curry Madras kruiden (Euroma Jonnie Boer)

- 5 tomaten

- 1/2 Rode peper

Instructies Indiase rode linzensoep

1. Was de linzen even af en kook ze daarna samen met het groentebouillonblokje in 500 milliliter water in een pannetje zonder deksel. In ongeveer 15 minuten zijn de linzen gaar.  Je ziet dat er bijna geen water meer in het pannetje staat en de linzen beginnen te splitten. Blijf tijdens het koken een aantal keer roeren om te voorkomen dat de linzen op de bodem blijven plakken. Als er bijna geen water meer in het pannetje staat, zijn de linzen gaar. Ik kookte de linzen in een steelpannetje.

2. Terwijl de linzen koken snijd je de ui en knoflook fijn en fruit je deze in een pan (de uiteindelijke soeppan) met een scheutje olie aan.

3. Snijd de gember (zonder schil) in kleine stukjes en voeg deze samen met de Curry Madras kruiden aan het pannetje met ui en knoflook toe. Fruit het goed aan. De geur die je nu tegemoet gaat komen is god-de-lijk!

4. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe en roer het goed door. Laat het een paar minuutjes pruttelen totdat de linzen gaar zijn.

5. Zijn de linzen gaar en is bijna al het water eruit gekookt? Voeg de linzen (rechtstreeks vanuit het pannetje) toe aan het tomaten-curry-mengsel.

6. Roer het geheel goed door en laat het nog even 5 minuutjes een beetje pruttelen.

7. Pureer het geheel fijn en verdeel het over de twee kommen.

8. Eventueel kan je nog een schep Griekse yoghurt/kwark op de soep toevoegen bij het serveren. Dit maakt de soep wat frisser.

9. Serveer de soep met wat (naan)brood.

Voedingswaarden Indiase rode linzensoep

Energie: 476 kcal

Koolhydraten: 75 gram (vezels: 9 gram)

Vetten: 3 gram

Eiwitten: 31 gram

Eet smakelijk en geniet van deze Indiase smaakexplosie! Als je niet van pittig houdt, kan je de rode peper gewoon weg laten. De soep is ook ideaal om in porties in te vriezen om eventueel als lunch/diner mee te nemen naar werk.

Liefs, Camella

Verder lezen