Recept: Slank Courgette Bootje

Dit slanke courgette bootje is een super gemakkelijk en leuk recept. Voor andere recepten met veel volume kan ik je wijzen op mijn frisse witlofsalade en munt-granaatappelsalade. Het is een hele leuke manier om een courgette te serveren. Het courgette bootje is een heerlijke aanvulling bij het avondeten, maar kan ook prima worden gegeten bij de lunch of als tussendoortje. Het courgette bootje uit dit recept is koolhydraatarm. Als je er een maaltijd van wil maken, kan je het aanvullen met een koolhydraatbron. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld rijst, quinoa of aardappeltjes. Easy peasy.

Recept: Slank courgette bootje

Leuk recept en een leuke manier van serveren. Het courgette bootje kan je eten als aanvulling bij je maaltijd. Ook kan je het courgette bootje eten als snack.

Porties: Twee personen (half courgettebootje p.p.)

Witlofsalade Recept Afvallen Calorieën

Ingrediënten slank courgette bootje

- 1 Courgette
- 1/2 Paprika
- 6 Cherrytomaatjes
- 30 gram Fetakaas
- Italiaanse kruiden

Instructies slank courgette bootje

1. Snijd de courgette in de lengte door de helft. Hol de halve courgettes uit met een lepel. Het gemakkelijkst gaat het met een eetlepel. Bewaar de pulp van de courgette. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de uitgeholde pulp in kleine stukjes. Doe dit in een kom.

3. Snijd ook de paprika en cherrytomaatjes in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de courgettepulp.

4. Meng nu naar smaak de gesneden groenten met de Italiaanse kruiden. Je kunt er eventueel ook nog wat peper en zout doorheen mengen. Ik vond dit niet echt nodig.

5. Pak nu de halve, uitgeholde courgettes en leg deze op een stuk bakpapier. Blijven ze niet liggen? Snijd dan aan de onderkant een klein randje af, zodat je de onderkant recht maakt. Het is belangrijk dat de courgettes goed blijven liggen. We gaan ze nu vullen, je wil niet dat ze steeds omvallen.

6. Vul nu de uitgeholde courgettes met het mengsel. Het is niet erg als de vulling boven de courgette uitkomt. Zorg er wel voor dat de vulling in de halve courgettes blijft liggen.

7. Brokkel de feta (met je handen, of als je het fijner vind met een mes), en strooi deze over de gevulde courgettes heen.

8. Bak het courgette bootje 25 minuten op 200 graden in de voorverwarmde oven.

9. Even proeven en indien nodig voeg je nog wat Italiaanse kruiden of peper of zout toe. Voila. Eet smakelijk!

Tips slank courgette bootje

Dit lekkere courgette bootje is een heerlijke basis voor bij je maaltijd. Het courgettebootje is van zichzelf koolhydraatarm. Om er een voltallige maaltijd van te maken kan je er bijvoorbeeld gekookte (afgekoelde) pasta, rijst of (zoete) aardappel aan toevoegen. Je kunt het courgettebootje ook nog verder oppimpen, met bijvoorbeeld:

- Walnoten / cashewnoten / pinda's (met honing, zo lekker)

- Gebakken uitjes

- Geraspte kaas

- Tonijn

Voedingswaarden slank courgette bootje per persoon

- Energie: 100 kcal
- Koolhydraten: 11 gram
- Vetten: 3,5 gram
- Eiwitten: 6 gram

Liefs, Camella

Verder lezen