Recept: Munt-Granaatappelsalade

Het recept voor deze munt-granaatappelsalade maak ik altijd als ik vanuit de tajine heb gekookt. De salade is heerlijk fris en daarmee een perfecte tegenhanger van een wat 'zwaarder' stoofgerecht. De granaatappelpitjes maken de munt-granaatappelsalade heerlijk zoet, terwijl de munt een frisse smaak meegeeft. De salade heeft veel volume en maar weinig calorieën, net als de frisse witlofsalade die ik eerder maakte. Het is daarom de perfecte aanvulling bij een maaltijd als je wil afvallen. De munt-granaatappelsalade vult heel goed en houd je lang verzadigd. Bovendien is het super simpel te bereiden. Deze salade moet je echt eens uitproberen!

Recept: Munt-Granaatappelsalade

Frisse, simpele salade met granaatappelpitjes en munt. Heerlijk als aanvulling op je (Oosterse) maaltijd.

Porties: Een flinke schaal salade voor 1 persoon

Ingrediënten munt-granaatappelsalade

 • 200 gram Komkommer
 • 70 gram Snoeptomaatjes (of een ander type tomaat, alles is goed)
 • 50 gram Granaatappelpitjes
 • Snufje zout
 • Handje (gedroogde) munt

Instructies munt-granaatappelsalade

 1. Snijd de komkommer en tomaat in hele kleine blokjes. Hoe kleiner de blokjes, hoe lekkerder je de ingrediënten kunt mengen. Dit komt de smaak ten goede. Ik sneed de komkommer eerst horizontaal door de helft, daarna in lange dunne repen en daarna in kleine blokjes. Idem voor de tomaatjes.
 2. Meng de blokjes komkommer en tomaat in een salade kom en voeg de granaatappelpitjes toe.
 3. Meng alle ingrediënten goed door elkaar, zodat alle ingrediënten elkaar goed raken.
 4. Snijd de munt in kleine stukjes en meng ook de munt met de komkommer, tomaat en granaatappelpitjes.
 5. Strooi naar smaak wat zout over de salade en meng nog een keer. Het zout maakt de salade nog krachtiger van smaak. Je proeft het verschil erg goed als je tussendoor een paar keer proeft. Doe dit ook, zodat je zeker weet dat je salade goed op smaak is.
 6. Eet smakelijk! Geniet van deze simpele salade!

Tips munt-granaatappelsalade

Deze munt-granaatappelsalade is een mooie basis om een maaltijdsalade van te maken:

 • Je kunt de salade erg goed verrijken met een koude koolhydraatbron, zoals afgekoelde couscous, quinoa of zilvervliesrijst.
 • Om er echt een maaltijdsalade van te maken kan je ook een eiwitbron toevoegen. Je kunt dan denken aan stukjes (gerookte) kip, vegetarische stuckjes of een blikje tonijn.
 • Om de salade nog iets meer smaak mee te geven kan je er wat olijfolie doorheen mengen, dit geeft de salade een mooie rijke, zachte smaak mee.

Voedingswaarden munt-granaatappelsalade per persoon

Energie: 100 kcal
Koolhydraten: 15 gram
Vetten: 2 gram
Eiwitten: 3 gram

Liefs, Camella

Verder lezen