Recept: Eiwitrijke pannenkoekjes

Anouk van Foodtrackerz maakte een heerlijk recept: Eiwitrijke pannenkoekjes met cottage cheese! Laat je inspireren door haar heerlijke recept van de pannenkoekjes vol met eiwit!

Pannenkoekjes vol met eiwit!

Wie wordt er nou niet vrolijk van pannenkoekjes als ontbijt? Deze pannenkoekjes zijn ook nog eens eiwitrijk. Ik heb ze namelijk gemaakt van cottage cheese light! Laatst ben ik er dus achter gekomen dat er ook cottage cheese light te koop is, misschien dat ik er al die tijd overheen gekeken had haha. Maar in cottage cheese light zit dus per 100 gram, 12,4 gram eiwitten. Best een goede eiwitbron!

Ik eet cottage cheese (huttenkase) vaak op mijn cracker met daaroverheen appelstroop, moet je echt eens proberen als je het nog nooit hebt gegeten op die manier. Maar vandaag, maken we eiwitrijke pannenkoekjes van cottage cheese, hmmmm.

Ingrediënten voor 1 grote portie cottage cheese pannenkoekjes

- 200 gram cottage cheese

- 2 eieren

- 45 gram bloem

- 1 tl vanille aroma

- Snuf zout

Bereidingswijze van de cottage cheese pannenkoekjes

  • Verwarm alvast een koekenpan op middelhoog vuur en vet in met wat bakspray.
  • Mix alle ingrediënten voor de pannenkoekjes tot een beslag. Je kan het beslag ook in de blender doen, dan zitten er geen cottage cheese stukjes meer in.
  • Bak 3 of 4 pannenkoekjes in de koekenpan, draai om als de onderkant goudbruin is.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en bak verder tot het beslag op is. Ik haal ongeveer 8 pannenkoekjes uit het beslag.


Voedingswaarde voor één portie / 8 pannenkoekjes

435 kcal - 12g vet - 39g koolhydraten - 43g eiwitten

Eet smakelijk!

Ik wil Anouk van Foodtrackerz bedanken voor het delen van deze heerlijke eiwitrijke pannenkoekjes! Anouk bedacht nog veel meer lekkere recepten en ik kan je dan ook zeker aanraden even een kijkje te nemen op haar website en Instagram.

Verder lezen