Recept: Carrot in a Blanket

‍Ken je de knakworstjes gerold in bladerdeeg die in Engeland 'Pigs in a Blanket' worden genoemd? Dat varkentje laat ik voor dit recept achterwege. Wortels zijn namelijk een gezondere en kleurrijke vervanger. En niet te vergeten .. Erg lekker! Carrot in a Blanket. Bij je volgende borrel kunnen deze rolletjes zo op de borrelplank en ik durf te wedden dat deze als eerste op gaan. Ohja, een lekker dipsaus maakt ieder hapje beter, dus vergeet de tahin dip niet. Geniet!

Carrots in a Blanket

Portie: Zes carrots in a blanket met een lekkere dipsaus van tahin.

Ingrediënten

Voor 6 carrots in a blanket:

  • 6 wortels
  • 1 tl tijm
  • snufje zout
  • 2 vellen filodeeg
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje honing (naar smaak)
  • 1 el sesamzaadjes

Voor de dipsaus:

  • 1 tl Tahin
  • Scheutje Citroensap
  • Scheutje Honing
  • 1 el Halfvolle Yoghurt

Instructies

  • Zet de oven op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar. Kook de worteltjes in gezouten water in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet ze daarna af.
  • Besprenkel de wortel met tijm en honing. Zorg ervoor dat ze goed gemarineerd zijn.
  • Snijd de ontdooide filodeegvellen op maat.
  • Rol de wortels in deze blanket en smeer ze daarna in met wat olijfolie en besprenkel daar de sesamzaadjes overheen, zodat ze blijven plakken.
  • Bak de carrots in a blanket in 20 minuten gaar totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Als de carrots in de oven zitten, maak je het dipsausje door alle ingrediënten met elkaar te mengen.

Geniet!

Totale voedingswaarden

Voedingswaarde voor zes Carrots in a Blanket:

Energie: 242 kcal
Koolhydraten: 41,5 gram
Vetten: 5,4 gram
Eiwitten: 5 gram

Voedingswaarde voor schaaltje dipsaus:

Energie: 160 kcal
Koolhydraten: 9,8 gram
Vetten: 10,5 gram
Eiwitten: 5 gram

Over Jennifer

Hi! Ik ben Jennifer en heb van jongs af aan een enorme passie voor lekker eten. Opgegroeid op de kermis was ik omringd door suikerspinnen, ijs en oliebollen. Van de fruit en groente die mijn ouders me voorschotelde moest ik niets hebben. Op het moment dat ik 10 jaar oud was moest ik gaan afvallen en maakte de zuurstokken plaats voor komkommers. Mijn relatie tot eten veranderde compleet. Eten was in mijn beleving niet meer leuk.

Jarenlang bleven de verloren kilo's er toch weer aankomen. 'Pff, daar gaan we weer' dacht ik, 'er moet toch een leukere manier zijn om gezond eten vol te houden?'. Dus besloot ik te experimenteren met gezondere varianten op mijn favoriete snacks. Zin in een zak borrelnootjes? Hup, de oven aan voor crunchy kikkererwten! Hierdoor heb ik geleerd dat door je eigen creativiteit gezond eten hartstikke leuk kan zijn en dat alles om balans draait. Want, eerlijk is eerlijk, die zak borrelnoten gaat echt nog wel eens open, maar ik geniet net zo goed van het schaaltje kikkererwten zonder het gevoel te hebben iets te missen.

Ik heb nu enorm veel plezier in het uitproberen van nieuwe recepten, te bedenken hoe tussendoortjes gezonder kunnen en anderen te verassen met gezondere creaties. Daarom deel ik op mijn instagram gezondere variaties op tussendoortjes zodat jij guilt-free kan genieten. Maar zoal ik al zei: 'alles draait om balans', dus zullen te Guilty pleasures eens in de zoveel tijd ook zeker niet ontbreken!

Liefs, Jennifer

@jenniferbootsma
www.jenniferbootsma.com

Verder lezen