Mijn verhaal

Afgelopen week deelde ik mijn verhaal op mijn instagramaccount. Ik kreeg hier veel mooie, lieve reacties op en dacht, laat ik het nog iets uitgebreider opschrijven in een blogpost. Met het delen van mijn verhaal, van paniekaanvallen en angsten, kan ik wellicht anderen helpen en kracht geven. Dat is waar ik het voor doe. Al is het voor één iemand, dan ben ik tevreden.

Camella & Bijt.Wijs

Laat ik me eerst maar eens gewoon voorstellen. Mijn naam is Camella, 30 jaar uit en ik woon in Maarssen. Tenminste, in de winter, want als het lekker weer is ga ik heel graag naar onze caravan in Bosschenhoofd toe!

Een aantal jaar geleden besloot ik mijn hart te volgen en mijn ervaring en kennis te delen met anderen en ben ik mijn instagrampagina @bijt.wijs gestart en volledig voor mezelf begonnen met Camella Bot Voedingsadvies. Hoewel de aanleiding hiervoor minder leuk was (ik vertel je hier zo meer over), ben ik ontzettend dankbaar en blij dat ik deze mooie stap heb mogen zetten. Iedere dag mag ik mensen inspireren en ondersteunen op weg naar hun gezonde voedingspatroon!

Mijn verhaal: Paniekaanvallen en angsten

Een aantal jaar geleden rondde ik de studie tot diëtiste af en vervolgde ik deze met de master Health Food Innovation Management. Ik vond beide studies super leuk en dacht écht te weten hoe belangrijk gezonde voeding voor je is! Ik ging aan de slag bij verschillende bedrijven om mijn kennis over gezonde voeding te gebruiken en het aanbod van producten in de supermarkt gezonder te maken.

Alles ging voorspoedig tot ik in maart 2019 thuis kwam te zitten van mijn werk met heftige paniekaanvallen en een angststoornis. Ik durfde de winkel niet in en de straat niet op. Toen ik na veel therapiesessies weer langzaam op gang kwam, besefte ik eigenlijk pas ECHT hoe belangrijk gezonde voeding was. Gezond eten bracht mij fysiek en mentaal steeds verder in mijn herstel. De theorie die ik leerde tijdens mijn studies, bleek in de praktijk echt te kloppen.

Invloed gezonde voeding op mijn herstel

Toen ik gezond ging eten verbeterde mijn situatie aanzienlijk. Elke dag voelde ik mij een stukje beter en bouwde ik zelfvertrouwen op. Het ging zo goed dat ik zelfs besloot om mijn hart te volgen. Waar ik eerst dacht dat ik weer terug in loondienst ging werken, vond ik de kracht om voor mezelf te gaan beginnen en anderen met mijn verhaal en kennis te inspireren. Camella Bot Voedingsadvies was geboren. Een afslag in mijn leven die ik van mezelf nooit had verwacht.

Mijn bedrijf: Camella Bot Voedingsadvies

Met mijn bedrijf wil ik mensen de juiste kennis meegeven over voeding en gezondheid, zonder poespas. Via mijn instagrampagina @Bijt.Wijs, persoonlijke voedingsplannen en sinds kort receptenboek deel ik mijn kennis, zodat iedereen aan de slag kan met het ontwikkelen van het voedingspatroon dat bij henzelf past. Iedereen is anders, voeding moet daarom in mijn ogen ook heel persoonlijk worden aangepakt. De voedingsplannen die ik opstel zijn daarom ook altijd op maat, afgestemd op JOUW situatie, wensen en behoeften. Omdat ik zelf ook dondersgoed heb geleerd dat iedereen anders is.

Wees lief voor jezelf, want je verdient het. Blijf dichtbij jezelf, dan komt alles goed <3.

Veel liefs, Camella

Verder lezen