Het @bijt.wijs receptenboek is live! & Spaghetti Caprese

Eindelijk kan ik het van de daken schreeuwen! Het @bijt.wijs receptenboek voor het diner is uit! In deze blog deel ik het recept waarvan je de foto op de voorkant van het receptenboek kunt vinden: Spaghetti caprese.

Al een flinke tijd had ik het idee om een eigen receptenboek te ontwikkelen met recepten die ik zelf heel graag maak. Recepten die ontzettend lekker zijn, maar tegelijkertijd ook simpel en gezond. En nu mag ik vol trots vertellen dat het eindelijk zover is! Het e-book is in mijn webshop te bestellen voor €14,95.

Het is flink wat werk geweest, maar, wat heb ik van het proces genoten. En nu het helemaal af is en de eerste proefkonijnen al wat recepten uitprobeerde (knijp even, het voelt echt als een droom) - ben ik zo trots. Het boek is een fijne houvast om op een gezonde en simpele manier te variëren in je avondeten. De boodschappenlijsten en het 4 weken menu is nog een extra steuntje in de rug om ondanks de drukte van de dag, tóch die gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Een van de recepten van het boek, en wel die je ziet op de voorkant, deel ik vandaag via deze blog. Het recept is gebaseerd op een portie voor 1 persoon. Dit is de strekking van het gehele receptenboek. Het zijn flinke porties! Gezond eten hoeft echt geen honger lijden te zijn. Het recept van de spaghetti caprese is vegetarisch, net als 75% van de recepten in het boek. Bij de recepten met vlees of vis geef ik tevens een wissel om ook dit gerecht vegetarisch te maken.

Bij ieder recept in het receptenboek vind je ook achtergrondinformatie en tips over het gerecht.

“De courgette spaghetti dient in dit recept van de spaghetti caprese echt als volumevergroter. Je bord spaghetti verdubbelt in grootte, terwijl je het niet echt door hebt dat je 200 gram extra groente aan het weg eten bent. Het is een ideale truc om toe te passen als je het lastig vindt om voldoende groenten binnen te krijgen op de dag. ”

Recept: Spaghetti caprese

Bereidingstijd: 30 minuten - 1 persoon

Ingrediënten:

50 gr Volkoren spaghetti

200 gr Courgette spaghetti

80 gr Mozzarella 

2 Tomaten

2 Teentjes knoflook

Scheutje olijfolie

Handje blaadjes basilicum

Peper, zout & Italiaanse kruidenmix

Bereiding:

1. Kook de volkoren spaghetti volgens de verpakking gaar. Snijd de knoflook, tomaat en mozzarella in stukjes.

2. Verhit ondertussen in een grote wokpan de olie op laag vuur. Voeg de knoflook (in stukjes gesneden - niet geperst, want dit verbrand) en de Italiaanse kruidenmix toe. Bak dit ongeveer 1 minuut, tot het lekker begint te ruiken.

3. Voeg de gesneden tomaat toe aan de pan. Laat de tomaat ongeveer 5 minuten meebakken in de olie op laag vuur. 

4. Voeg de courgette spaghetti toe en bak dit 10 minuten mee. Er ontstaat een soort sausje doordat de tomaten wateriger worden. Voeg ten slotte de gekookte volkoren spaghetti toe en hussel alles goed door elkaar. 

5. Serveer de spaghetti op een bod en voeg de mozzarella toe. Breng eventueel op smaak met nog wat Italiaanse kruiden, zout en peper.

6. Top de spaghetti caprese af met blaadjes basilicum. 

Per portie:

Kcal: 513 | Eiwit: 26,3 gr | Koolhydraten: 49,9 gr | Vet: 21,6 gr

Heb jij de Spaghetti caprese of een van de andere lekkere recepten uit het receptenboek gemaakt? Ik zou het super gaaf vinden als je jouw creatie deelt op de socials!

Vergeet me vooral niet te taggen! Insta: @bijt.wijs, Facebook: @bijt.wijs, TikTok: @bijt.wijs

Verder lezen