December Wandel Challenge

Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging? Dan zal je deze December Wandel Challenge fantastisch vinden. Het is perfect voor mensen die een laagdrempelige ingang zoeken om te beginnen met bewegen, maar ook voor diegenen die al actief zijn maar extra motivatie zoeken voor de aankomende maand!

Wandelen is fantastisch en bracht mij letterlijk stappen vooruit. Dat wil ik jou ook graag laten ervaren. Ontdek wat voor wandeling jij het fijnst vindt en neem dit mee het nieuwe jaar in! 

Wandel jij ook mee?

Meld je aan voor de wandelchallenge en doe 31 dagen mee voor slechts €4,50!

Let op: Als je de challenge in Januari gaat doen, zit de besloten Facebook groep NIET meer inbegrepen.

Waarom wandelen?

Tijdens het herstel van mijn paniekaanvallen en angsten was wandelen de enige manier om mijn hoofd leeg te kunnen maken en mijn gedachten écht even los te laten. De frisse lucht, de van nature juiste houding van het lichaam, het in beweging brengen van je lijf zonder dat het veel stress oplevert .. het werkte voor mij heel meditatief. Het bracht mij (letterlijk) stappen vooruit.

De december maand is vaak een drukke maand met veel dingen die we moeten regelen en afsluiten. Het is daarom éxtra belangrijk om juist in deze maand momenten van rust in te gaan bouwen. Even je hoofd leegmaken geeft je de energie om door te gaan en de kalmte om te kunnen ontspannen.

Wandelen is verder een erg laagdrempelige manier van bewegen. Je hebt geen fancy materiaal, sportschool abbonement, veel tijd of coach nodig. Het kan bijna altijd en overal.

Buiten de mentale voordelen die ik zelf ervaar, heeft wandelen ook verschillende andere gezondheidsvoordelen, zoals onder andere het:

 • Verbeteren van de nachtrust;
 • Verbeteren van de de gezondheid van je hart en bloedvaten;
 • Aansterken van de botten en spieren;
 • Verbranden van extra calorieën, wat afvallen stimuleert;
 • Verbeteren van je humeur.


Wat kan ik verwachten van de wandel challenge?

Nu je weet waarom we gaan wandelen, is het tijd om in actie te komen!

Meld je aan voor de wandel challenge!

Tijdens de Wandel Challenge gaat we 31 dagen iedere dag een verschillende wandeling doen. Meedoen aan de challenge kost eenmalig €4,50. 

Je doet iedere wandeling echt op je eigen niveau, dus wees vooral niet nerveus. Jij kan dit!

Doordat we iedere dag een andere manier van wandelen gaan ontdekken en ervaren, kan jij erachter komen welke manier van wandelen jij prettig vindt. Wandelingen die we onder andere samen gaan doen zijn:

 • Wandelen in stilte | Dit lijkt gemakkelijk, maar is echt een uitdaging. Wandelen zonder telefoon, alleen, zonder geluid in je oren. We bouwen dit samen langzaam op.
 • Wandelen met oefeningen | We sluiten de wandeling af met spierversterkende oefeningen waardoor het wandelen steeds gemakkelijker gaat en je sterker wordt.
 • Heuvel wandelingen | Verticale meters maken versterkt je billen, kuiten en hamstrings en is bevordelijk voor je conditie.
 • Interval wandelingen | Door snel stappen af te wisselen met langzaam lopen verbeteren we de conditie van ons hart en houden we het lopen steeds langer vol
 • Wandelen met podcast | Tijdens deze wandelingen zetten we naast ons lichaam ook ons brein aan het werk.


En nog meer leuke opdrachten, tips, informatie en uitdagingen!

Aan het einde van iedere wandeling stellen we ons drie vragen en kunnen we concluderen of de wandeling voor herhaling vatbaar was.

De verschillende wandelingen worden uitgebreid per dag uitgelegd met achtergrondinformatie en tips en tricks. Ook ontvang je de wandelingen in een aparte printable, waardoor je gemakkelijk voor jezelf kunt afkruisen welke wandeling jij hebt afgerond. Je bepaalt helemaal zelf of je met de dagen mee doet, of dat je het toch liever in een andere volgorde doet.


We doen het samen!

Nu kan ik me heel goed voorstellen dat je niet altijd zin hebt om de deur uit te gaan en je stappen te gaan maken. Daarom gaan we het samen doen. Samen sta je sterker dan alleen!

Om elkaar te kunnen motiveren kan je (als je dit fijn vindt) jezelf aansluiten bij de besloten Facebook-groep waarop je jouw wandelingen kan delen. De informatie die hier wordt gedeeld is enkel zichtbaar voor mij en de andere deelnemers. Ook kan je je wandelingen in het openbaar delen op Instagram. Tag mij dan even, zodat ik jouw wandeling met mijn volgers kan delen!

Zelf doe ik uiteraard ook mee aan de wandel challenge en deel ik iedere dag mijn wandeling op mijn Instagramkanaal @bijt.wijs.


Wat heb ik nodig om mee te doen aan de wandel challenge?

De volgende vier dingen heb je nodig voordat je aan de wandel challenge mee kan doen:

 • Een paar schoenen dat lekker zit;
 • Verlichting of een reflecterend vestje (het is lang donker deze maand en we willen altijd goed zichtbaar zijn);
 • Een lekkere dikke jas;
 • Oordopjes om muziek/podcast mee te beluisteren.

That’s it!

Bestel de wandel challenge en doe mee!

Ben jij er ook klaar voor om het wandelen te ontdekken en de mentale- en lichamelijke gezondheidsvoordelen te gaan ervaren?

Meld je dan nu aan voor de December Wandel Challenge.

Na het bestellen van de challenge kom je op een pagina waar je de documenten kunt downloaden. Vergeet deze niet te downloaden voordat je de pagina afsluit.

Voor vragen of onduidelijkheden kan je me natuurlijk altijd even een mailtje (info@camellabot.nl) of berichtje op Instagram (@bijt.wijs) sturen.


Waar wacht je op?

Meld je aan voor de wandel challenge, doe mee en ontdek samen de kracht van wandelen!

Verder lezen