Afvallen na je zwangerschap. Het verhaal van Lianne.

Lianne is mijn naam. Afgestudeerd als diëtist en daardoor donders veel kennis van hoe het moet. Dat afvallen. En toch ben ik in 8 jaar tijd 15 kilo aangekomen en heb ik de stempel ‘overgewicht’. Hoe dat kan is mij geen raadsel en ik neem het mijzelf niet kwalijk. Ik ben immers twee mooie dochters rijker. In deze gastblog vertel ik je mijn verhaal en mijn kijk op diëten.

Opletten, in plaats van een dieet volgen

En dat is makkelijk, zal je misschien denken. Heb je er weer zo een die het afschuift op de zwangerschapskilo's. Nee hoor, daar schuif ik het niet op af. Ik ben mijn boekje te buiten gegaan door meerdere factoren. Had ook niet gehoeven, maar zeg eens eerlijk.. Het is fijn om zo je redenen te hebben toch? Zwangerschappen, verbouwing, weinig tijd om te sporten en vooral iets te vaak buiten de deur eten of iets bestellen #gezellig #makkelijk. Oh en... ik kon mezelf compleet laten gaan met een reep chocola op de bank. Guilty. ‘Dit is echt de laatste keer’ en ‘Morgen begin ik echt’. Op dat moment lagen mijn prioriteiten op verre afstand van het maken van verantwoorde keuzes in voeding en beweging.

‘Opletten’ in plaats van ‘een dieet volgen’ klinkt direct minder zwaar en laagdrempelig, mee eens? Op die manier ga je in kleine stapjes je minder goede gewoontes ombuigen naar iets positiefs.

Tips voor een goed voedingspatroon

Ik geef je enkele voorbeelden uit mijn dagelijkse leven:

  • Trek hebben tussendoor en iets ‘snaaien’ uit de kast.
    Zorgen dat je een lijst van verantwoorde snacks hebt en in case needed deze kan raadplegen. Het lijstje neerleggen op de plek waar je normaal gesproken ‘snaait’ is een goede motivatie.
  • Druk zijn met alles en de kids en uitwijken naar thuisbezorgd.nl.
    In de ochtend (of zelfs de avond ervoor) al vaststellen wat je gaat eten en al iets op het aanrecht klaar zetten. Geen wonder dat je om 17.00 met trek sneller aan iets makkelijks denkt, maar het bedenken wat je wilt eten neemt soms zoveel tijd in beslag. Bonus dat jij dit al hebt gedaan.
  • Witte pasta en witte rijst vind ik heerlijk.
    Zilvervlies en volkoren pasta daarentegen ben ik weer minder fan van, maar ik weet dat het beter is voor me. Ik weet ook dat het een stukje gewenning is. Dus ik stel mijzelf een compromis.. 50/50 helft wit/helft volkoren. Waarschijnlijk merk ik na een tijdje geen verschil en doe ik alles volkoren.

Saai, maar de schijf van vijf werkt

Ik ben geen voorstander van speciale diëten. Het enige werkende dieet, let wel op de langere termijn, is ook meteen de meest saaie. Namelijk.. In kleine stapjes naar een haalbaar verantwoord en volwaardige levensstijl met mijn 3 grootste onmisbare vrienden – koolhydraten, vetten en eiwitten. En schrik niet lieve mensen, ik weet dat jullie dit niet willen horen, maar volgens de SCHIJF VAN VIJF. Niks schrappen, niks moeten, niks verhongeren. Maak het jezelf niet zo moeilijk, dan houdt je het 100% zeker langer vol en maak je het je eigen ‘normaal’.

Volg je Lianne al op instagram? @fooddo.lifestyle

Ik wil Lianne super erg bedanken voor het schrijven van deze leuke blog. Het is leuk om het verhaal te horen van een kersverse moeder. Wil jij nou ook een gastblog schrijven voor op mijn website? Stuur me dan gerust een berichtje! Ik vind het super leuk om verschillende verhalen te delen. Heb je ook de gastblog van Jennifer al gelezen? Zij maakte een recept voor de vegetarische Carrot in a blanket.

Liefs, Camella

Verder lezen