Afvallen? Ga voor volume!

Meer volume eten om af te vallen? Het klinkt een beetje gek - I know - maar, veel mensen kunnen niet afvallen omdat ze te weinig volume eten. En dit kan echt finest zijn in je proces om te kunnen afvallen. Zodra je je niet verzadigd voelt, krijg je al snel een seintje uit je bovenkamer dat je trek hebt in iets dat je energie geeft. En, je raad het al, dit zijn vaak de producten die niet helemaal goed voor je zijn als je ze te veel eet. Het geheim om deze lekkere trek uit te schakelen? Volume! In dit artikel geef ik je 3 tips zodat je meer kan eten, voor minder calorieën. In andere blogs deel ik ook recepten met veel volume, zoals deze courgette bootjes, munt-granaatappelsalade en frisse witlofsalade. Maar eerst, hoe verhoog je je volume in je voeding?

Afvallen? Met volume fop je je hersenen

Wat je eigenlijk doet door meer volume te eten om te kunnen afvallen, is dat je je hersenen een beetje fopt. Als je maag vol zit, je bent verzadigd, zullen ze namelijk geen seintje geven aan je lichaam dat je trek hebt. Als je wil afvallen wil je dit signaaltje voorkomen. Je wil verzadigd zijn. Eet daarom volume. Je hersenen denken dat je meer eet, terwijl je eigenlijk minder eet. Snap je? Volume! Wil jij weten wat je precies kunt eten om jouw doelen te behalen? Misschien is een persoonlijk voedingsplan dan iets voor jou, bekijk hier wat dit persoonlijke voedingsplan inhoudt.

Volume Tip 1: Groenten en fruit

De eerste tip die ik je wil geven voor meer volume is: voeg bij iedere maaltijd groente of fruit toe. Ja, bij iedere maaltijd. Geraspte wortel of appel door je havermoutje is echt heer-lijk. Een hele courgette door je omeletje gaat best en vult je pannetje goed met veel volume. Een grote bak salade bij je lunch is super. Het is niet zo moeilijk. Maak er een gewoonte van. Ga voor volume.

Volume Tip 2: Lucht

Dan nog een simpele truc: lucht. Hoewel gebakken lucht normaal gesproken niet zo heel positief klinkt, is het om meer volume te creëren echt fantastisch. Lucht vult je buik. Je hebt het gevoel dat je veeeeel meer hebt gegeten of gedronken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan gepofte granen, popcorn, protein fluff of spa rood. Ga dus in de winkel op zoek naar producten met veel (gebakken) lucht. Het verzadigd. Dit is trouwens ook hoe het werkt bij de bakken ijs met minder calorieën (Oppo, Melt - I love them). Er wordt zoveel lucht in geslagen dat het ijs een hele bak kan vullen. En dat jij de hele bak leeg kan eten voor niet zoveel calorieën.

Volume Tip 3: Water

Ten slotte kan je ook water gebruiken om je maaltijden meer volume te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van het toevoegen van een kom soep aan je lunch, of een zoutarm bouillonnetje opdrinken voordat je gaat starten aan het diner. Ook kan het drinken van een glas of fles water je buik goed vullen en je verzadigd laten voelen.

Bijt Wijs!

Om het verschil in volume tussen verschillende voedingsmiddelen op een gemakkelijke manier te laten zien, ben ik mijn instagramaccount @Bijt.Wijs begonnen. Op mijn foto’s laat ik zien dat je voor 100 kcal energie kan kiezen voor 350 gram wortels (een flink bord vol) of 9 M&M’s. Ja, echt maar 9 stuks. Ik label absoluut geen een product als goed of als slecht. Soms zijn M&M’s gewoon echt wat je even nodig hebt

.. Maar, het is wel verstandig om altijd een bewuste keuze te maken en zoveel mogelijk te kiezen voor producten met volume. Of volume aan je maaltijden toe te voegen met bovenstaande tips.

Ik hoop dat je wat aan de tips hebt! Zorg goed voor jezelf en vul je buik goed als je wil afvallen. Ga voor volume!

Ik schreef deze blog voor FitGirlCode, het originele bericht vind je hier.

Liefs,

Camella

Verder lezen